60-20-40-20 Am nevoie de ajutor
Dell PowerEdge R760 la Renovatii IT SRL - descriere și specificații tehnice

Dell PowerEdge R760 la Renovatii IT SRL - descriere și specificații tehnice

351
Dell PowerEdge R760 este o încercare de excelență în proiectarea serverelor de către inginerii Dell din această generație. În recenzia noastră, vom vedea cum se compară noul server mainstream dual Intel Xeon de 2U al companiei cu restul industriei. Aceasta va fi o recenzie foarte detaliată a serverului, așa că să trecem la subiect.

Prezentarea hardware-ului Dell PowerEdge R760


Așa cum am făcut și în alte recenzii, vom împărți acest review într-o prezentare internă și externă. De asemenea, avem și un videoclip care însoțește acest articol, pe care îl puteți găsi aici:

Vă sugerăm să îl vizionați într-un browser, tab sau aplicație separată pentru o experiență de vizualizare mai bună. Cu asta, să trecem la hardware.

Prezentarea externă a serverului Dell PowerEdge R760

Uitându-ne la partea din față a serverului 2U PowerEdge R760, putem vedea o configurație parțial populată cu 24x discuri de 2,5 inch. Dell are și alte opțiuni pentru stocarea din față, inclusiv SAS de 3,5 inch, mai multe NVMe, etc., dar prezentăm doar o configurație aici.

Pe partea stângă, avem butoanele de service și apoi cele opt bay-uri SAS. Patru dintre acestea sunt populate cu SSD-uri SAS de 1,6 TB. Ne-am aștepta ca mulți dintre cititorii noștri să se concentreze mai mult pe stocarea NVMe în aceste zile, dar mulți clienți Dell sunt obișnuiți să utilizeze controlerele PERC bazate pe Broadcom pentru array-urile SAS.

Prezentarea externă a serverului Dell PowerEdge R760

Una dintre caracteristicile interesante ale designului plăcii de bază Dell este că poate pune componente SAS direct pe placa de bază, lăsând zona slotului PCIe liberă.

Pe cealaltă parte, avem eticheta de service, porturile USB de consolă, un port VGA și butonul de pornire. Caracteristica principală pe această parte este conectivitatea unităților NVMe. Aici avem opt SSD-uri NVMe de 3,2 TB.


Backplane-ul Dell de 24x 2,5 inch este partitionat în trei PCB-uri separate, astfel încât se poate personaliza acest lucru, așa cum vedem în acest unitate. Unii vânzători utilizează un singur backplane, dar acestea sunt mai ușor de înlocuit și au opțiunea SAS/SATA. Designul fizic al acestor backplane-uri este cel mai sofisticat pe care l-am văzut până acum pe un server.


Uitându-ne la partea din spate a sistemului, putem vedea un mare potențial de personalizare.


Pe partea cealaltă, avem eticheta de service, apoi porturile USB de consolă, un port VGA și butonul de pornire. Caracteristica principală pe această parte este conectivitatea unităților NVMe. Aici avem opt SSD-uri NVMe de 3,2 TB.


Backplane-ul Dell de 24x 2,5 inch este partitionat în trei PCB-uri separate, astfel încât se poate personaliza acest lucru, așa cum vedem în acest unitate. Unii vânzători utilizează un singur backplane, dar acestea sunt mai ușor de înlocuit și au opțiunea SAS/SATA. Designul fizic al acestor backplane-uri este cel mai sofisticat pe care l-am văzut până acum pe un server.

Uitându-ne la partea din spate a sistemului, putem vedea un potențial mare de personalizare.


In primul rând, avem sursele de alimentare. Unitatea noastră are două unități de 1,4 kW 80Plus Platinum. Acestea sunt probabil ceea ce am viza cu cele mai performante procesoare fără GPU-uri și acceleratoare cu putere mare sau cu bay-uri complete de unități NVMe în față. 80Plus Platinum este bun, dar vedem din ce în ce mai multe servere cu surse de alimentare 80Plus Titanium. Dell are și surse de alimentare opționale de nivel Titanium, dar multe sunt încă evaluate Platinum.


Sursele de alimentare sunt amplasate pe fiecare parte a carcasei și sunt un pic diferite. Dell are o sursă de alimentare subțire aici, dându-i un pic mai mult spațiu pentru fluxul de aer în jurul surselor de alimentare.

Următoarea caracteristică preferată de STH este Dell BOSS. SSD-urile M.2 sunt foarte fiabile în aceste zile, așa că le vedem adesea în interiorul carcasei. Dell are o soluție care ia două SSD-uri și le face ușor de înlocuit în spate, numită Dell BOSS.

Aceasta este o soluție proiectată pentru media de boot. Controlerul BOSS este un controler RAID de nivel inferior, astfel încât se pot face RAID pe două SSD-uri M.2, apoi se poate folosi array-ul pentru boot. Acest lucru este important pentru sisteme de operare precum Windows și VMware ESXi. Se poate utiliza RAID-ul software pentru majoritatea distribuțiilor Linux. Totuși, este o soluție ușor de implementat.

Un mic detaliu demn de remarcat aici este cât de complexă este soluția BOSS. Alți producători folosesc doar M.2 de pe placa de bază sau vor avea un controler Marvell pe un riser simplu. Dell are metal personalizat, cabluri, un șurub prizonier și multe altele.


I/O-ul standard pe server nu există. Toate I/O-urile sunt realizate prin intermediul plăcilor. Cu toate acestea, am dorit să acoperim ceea ce este în acest server și să arătăm cum este implementat.

Dell are un modul personalizat dual RJ45 Broadcom pentru rețeaua sa de bază. Acesta este un modul personalizat specific Dell.


Apoi, avem portul OCP NIC 3.0 cu un NIC Intel E810-XXV dual 25GbE instalat. Puteți afla mai multe despre factorii de formă OCP NIC 3.0 aici, dar acesta este conectorul 4C + OCP și utilizează SFF cu un design de blocare internă pentru a menține placa în loc. Acest lucru înseamnă că trebuie să deschideți sistemul și să înlocuiți riserele pentru a servi acest NIC. SFF cu Pull Tab poate fi service-uit fără a deschide sistemul, de aceea îl vedem pe servere concepute pentru a minimiza costurile de service, precum serverele hyperscale. Modelul de afaceri al Dell include venituri semnificative din servicii, așa că este posibil să nu fie atât de interesat să utilizeze acest design aici.

Portul de administrare iDRAC, porturile USB și portul VGA se află pe un alt modul personalizat. Acest modul are și detectare a intruziunii în carcasă.

Exact deasupra slotului OCP NIC 3.0 se află un riser dublu cu profil mic.  Dell folosește conectori de înaltă densitate în loc de cabluri pentru toți riserii săi. Cu toate acestea, are și unele soluții cu cabluri, cum ar fi acest design de riser cu două sloturi PCIe Gen4.

Dell PowerEdge R760 un design exterior excelent pentru server, urmează să testăm performanțele în lucru.

15 Апреля, 2023
1
false
false
true
Elimină
Modifică
tr